Bericht van de belastingdienst:

Veel huurders hebben nog recht op huurtoeslag over 2020

Sinds januari 2020 kunnen meer huurders huurtoeslag krijgen. Dit komt doordat de harde inkomensgrenzen zijn afgeschaft. Vóór die tijd kon het recht op huurtoeslag in 1 keer vervallen als de huurder een paar euro extra verdiende. Maar sinds 2020 krijgt men minder huurtoeslag als het inkomen stijgt. Het is dus niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling wegvalt.

Vraag de huurtoeslag over 2020 vóór 1 september aan

Het blijkt dat nog veel huurders niet weten dat zij vorig jaar recht op huurtoeslag hadden. Mensen die geen huurtoeslag ontvangen en er wél recht op hebben, kunnen tot 1 september 2021 nog huurtoeslag over 2020 aanvragen. Zij moeten dus actie ondernemen. En daarom proberen de belastingdienst deze huurders vóór september alsnog te bereiken.

Hoe controleert u of er nog recht is op huurtoeslag?

Check of er recht is op huurtoeslag over 2020 door een proefberekening te maken.

 

Kom je er niet uit neem dan contact op met ons:

Humanitas Raalte

06-48161070 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

over het bovenstaande neem dan contact met ons op.

Humanitas Raalte

06-48161070 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over ons

Heb jij het gevoel dat je op financieel gebied wel wat extra hulp kan gebruiken? Twijfel dan niet en kom eens lang bij Humanitas Raalte voor informatie of advies. Wij zijn gevestigd in buurtcentrum De Buut, Zwanenwoerd 1a in Raalte en hebben iedere dinsdag inloopspreekuur van 9.00 – 12.00 uur. Andere dagen op afspraak. Wij helpen je graag!
Zwanenwoerd 1 a 8102 BE Raalte
Let op! “Ingang De Blekstraat”
06 48161070
info@humanitasraalte.nl

Stuur ons een emailCreated by