Financiële gevolgen coronacrisis

De huidige coronacrisis zal voor velen ook financiële gevolgen hebben. Het is lastig te voorzien hoe dat precies zal uitpakken; er is nog veel onzeker.

Bij het Nibud werken we hard aan het ontwikkelen van tips en hulpmiddelen. Bijvoorbeeld in de vorm van de Geldkrant-special: Minder inkomen, die u nu al gratis kunt downloaden. Ook onderzoeken we de gevolgen van het coronavirus op geldzaken. Binnenkort delen we hier meer over en kunnen we daar passende informatie en tools voor biede

 

Geldkrant-special: Minder inkomen

 Geldkrant  

Bent u zzp’er en worden opdrachten door de coronacrisis geannuleerd? Of werkt u als uitzendkracht of flexwerker en zit u nu onbetaald thuis? De Geldkrant-special: Minder inkomen biedt handvatten voor wanneer u als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van uw inkomen te maken heeft.

 
 

download de geldkrant minder inkomen

   
   
 

Koop bewust, juist nu

Veel winkels stunten momenteel met kortingsacties of leveren zonder verzendkosten. Dat lijkt aantrekkelijk en speelt in op het feit dat mensen vaker thuis zijn. Toch is het verstandig bewust te kopen. Juist omdat het nog niet duidelijk is hoe uw geldzaken er de komende periode uit zullen zien.

     Kopen      

 
 

tips om bewust te kopen

 

 

 
 

           

           

           

Wijziging spreekuren Humanitas in verband met het Coronavirus.

Als gevolg van het coronavirus is het volgende besloten voor wat betreft het spreekuur.

Afgeven post:

Deelnemers met post, alles in de brievenbus gooien: u kunt NIET naar binnen.

Heb je een afspraak of is er sprake van een dringende zaak:

Omdat de hoofingang van De Buut dicht zit is de nooduitgang(linkse deur naast de hoofdingang) tijdelijk de ingang van Humanitas . 

Niet meer dan 5 personen tegelijk!

Als je binnen komt eerst handen desinfecteren dan plaats nemen aan de ronde tafel en wachten tot je opgehaald wordt. Niet gaan rondlopen aan tafel blijven zitten. Geen handen schudden.

Laten we met elkaar ervoor zorgen dat besmetting zo min mogelijk plaatsvindt.

ER zal geen koffie zijn.

 

Deze maatregel is tot nader bericht geldig tot en met 31 maart.

Mocht u twijfelen bel dan 0648161070

Humanitas Raalte

CJG Raalte flyer A5 workshops 2020 1CJG Raalte flyer A5 workshops 2020

 

Meedoen 18+ 2020

Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor bijvoorbeeld een lidmaatschap van een sportclub, zwemles of een concertbezoek. Dit noemen we de regeling Meedoen. De hoogte van de bijdrage voor sociaal, sport, culturele of educatieve activiteiten voor inwoners van 18+ is € 257,00 (was 250,00) per persoon per jaar.

https://www.raalte.nl/meedoen-18-voorheen-participatiebijdrage

Voor het aanvragen kunt U terecht op het spreekuur van Humanitas op de bekende tijden.

Meedoen voor kinderen 2020

Stichting Leergeld Salland (externe link) helpt kinderen van ouders die een laag inkomen hebben en in Raalte wonen. Stichting Leergeld vindt dat alle kinderen mogen meedoen! Sporten, zwemles, muziekles, een dagje uit, maar ook het schoolreisje kosten veel geld. Toch is het voor kinderen belangrijk dat ze hier aan mee kunnen doen. Daarom helpt Stichting Leergeld Salland door een bijdrage te geven.

https://www.raalte.nl/meedoen-voor-kinderen

Voor wie

De regeling Meedoen 18- is voor kinderen uit een gezin met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm of uit een gezin in een erkende schuldenregeling.

Voor welke regelingen kunt u bij Stichting Leergeld Salland terecht voor kinderen?

 • 0-4 jaar: € 103,- per jaar
 • Basisschool: € 308,- per jaar
 • Vervolgonderwijs: € 462,- per jaar

Welke kosten kunt u uit deze bijdrage vergoed krijgen?

 • Maatschappelijke activiteiten, zoals een dagje uit, muziekles, museumbezoek of een cursus.
 • Sportkosten.
 • Schoolkosten
 • Zwemles, inschrijfkosten en de kosten voor het behalen van diploma A en B

Voor aanvragen kunt u terecht op het spreekuur van St. Leergeld op de bekende tijden.

Beschrijving:

In de gemeente Raalte wordt gestart met een Scheidings-informatie-Spreekuur, afgekort SinS. Het is een informatief en preventief inloopspreekuur voor mensen van wie het huwelijk/de relatie eindigt of dreigt te eindigen. Het spreekuur wordt bemand door Humanitas en Maatschappelijk Werkers van de Kern, in samenwerking met advocaat Mr. Schoemakers van SchoebroekAdvocaten uit Raalte. Hierdoor kunnen wij inwoners breed informeren als het gaat om vragen rondom een relatie-beëindiging. Het spreekuur start in januari 2020. SinS is toegankelijk voor alle inwoners van Raalte. Wij onderschrijven de tekst: ‘Scheiden doe je samen’. Het heeft dan ook altijd de voorkeur dat (scheidende) stellen gezamenlijk ons spreekuur bezoeken. Is dit niet mogelijk, dan is uiteraard iemand ook alleen welkom. Bezoek aan het SinS is voor iedereen gratis!

Doel:

Het voorkomen/verminderen van financiële, praktische, juridische, psychosociale en emotionele problemen voor ouder en kind, ten gevolge van een relatie-beëindiging. Daarnaast het versterken van de eigen regie en het krijgen van zicht op de consequenties van de relatie-beëindiging. De volgende thema’s kunnen aan bod komen tijdens een bezoek aan het SinS:

 

 • Financiële gevolgen
 • Gezamenlijk ouderschap
 • Juridische gevolgen
 • Praktische gevolgen
 • Te ondernemen acties en eigen regie
 • Benodigde hulp

 scheiden

 

Onderbouwing:

Ook in Raalte vinden regelmatig relatie-beëindigingen plaats. Vaak zijn hier kinderen bij betrokken. Ook lopen deze relatie-beëindigingen regelmatig hoog op, kinderen zijn hier zeker de dupe van. Een bezoek aan het SinS geeft Informatie en Kennis, Eigen regie, Verantwoordelijkheid, Bezinning en Inzicht, waardoor er meer zicht komt op de gevolgen van de eventuele keuze te gaan scheiden en de te ondernemen acties. Wij denken dat situaties hierdoor minder kans krijgen om uit de hand te lopen, wat zowel ouders als kinderen ten goede komt.

Denkbaar is dat na het bezoeken van het SinS mensen er voor kiezen de relatie nog een kans te geven. Mochten relatiegesprekken aan de orde zijn, dan kan dit bij de Kern worden opgestart.

 

 

 

 

 

Praktisch:

 • SinS 2x per maand op de maandagochtend van 9:30 tot 10:30 uur:

Datum:

Aanwezig:

   

27 januari

Humanitas

De Kern

10 februari

Humanitas

Advocaat

De Kern

24 februari

Humanitas

De Kern

09 maart

Humanitas

Advocaat

De Kern

23 maart

Humanitas

De Kern

06 april

Humanitas

Advocaat

De Kern

20 april

Humanitas

De Kern

04 mei

Humanitas

Advocaat

De Kern

18 mei

Humanitas

De Kern

15 juni

Humanitas

Advocaat

De Kern

29 juni

Humanitas

De Kern

 • Locatie Kulturhus Raalte, Passage 10 in Raalte
 • Eerste SinS op 27 januari 2020 09:30-10:30 uur
 • Vrije inloop, melden op de 2e verdieping
 • Indien gewenst kan er snel gestart worden met Mediation via Schoebroek Advocaten
 • Een bezoek aan het SinS is voor iedereen gratis
 • Als na het bezoek aan het SinS een traject via Mediation of Advocatuur wordt gestart, wordt hiervoor het normale tarief gerekend
 • Een traject Mediation of Advocatuur is ook mogelijk met een toevoeging

Over ons

Heb jij het gevoel dat je op financieel gebied wel wat extra hulp kan gebruiken? Twijfel dan niet en kom eens lang bij Humanitas Raalte voor informatie of advies. Wij zijn gevestigd in buurtcentrum De Buut, Zwanenwoerd 1a in Raalte en hebben iedere dinsdag inloopspreekuur van 9.00 – 12.00 uur. Andere dagen op afspraak. Wij helpen je graag!
Zwanenwoerd 1 a 8102 BE Raalte
Let op! “Ingang De Blekstraat”
06 48161070

Stuur ons een emailCreated by