Extra regelingen

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available

Jongeren

Ouderen

Slider

Blijven genieten

Het is vaak lastig om met weinig geld toch leuke dingen te blijven doen op het gebied van sport en cultuur. Toch is het enorm belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Ook de overheid vindt dit belangrijk.
Daarom kent de gemeente Raalte verschillende regelingen die iedereen
- jong en oud - de mogelijkheid bieden om mee te doen. Voor kinderen worden via de Stichting Leergeld Salland mogelijkheden geboden om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten.
Ook voor volwassenen die weinig geld te besteden hebben heeft de gemeente Raalte regelingen om deelname aan sport en cultuur mogelijk te maken.

Voor inwoners met een laag inkomen zijn meer regelingen en voorzieningen
waarvan gebruik gemaakt kan worden.
Hierbij kun je denken aan:

- Huurtoeslag
- Zorgtoeslag
- Kwijtschelding gemeentelijke
 belastingen
- Collectieve ziektekosten-
Verzekering
- PC-regeling
- Individuele studietoeslag
- Participatievoorzieningen voor
18 jaar en ouder
- Bijzondere bijstand
- Kindgebonden budget
- Kinderopvangtoeslag
- Kindfaciliteiten ( 4 tot 18 jaar)
voor school, sport, cultuur etc.
- Voedselpakket van de
Voedselbank

Wat biedt Humanitas?

Heb jij het gevoel dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken? Schaam je hier niet voor. Humanitas biedt hulp bij het aanvragen van deze regelingen en voorzieningen die extra geld opleveren zoals: huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvang toeslag, bijzondere bijstand, kwijtschelding gemeentelijke belasting en bestuurlijke premie etc. Met deze voorzieningen kun je veel rust creëren binnen je huishoudelijke financiën. Wil jij de dingen blijven doen die jij leuk vindt? Ga dan eens langs bij Humanitas Raalte, en ga samen met ons na welke ondersteuning er is voor jou.

Over ons

Heb jij het gevoel dat je op financieel gebied wel wat extra hulp kan gebruiken? Twijfel dan niet en kom eens lang bij Humanitas Raalte voor informatie of advies. Wij zijn gevestigd in buurtcentrum De Buut, Zwanenwoerd 1a in Raalte en hebben iedere dinsdag inloopspreekuur van 9.00 – 12.00 uur. Andere dagen op afspraak. Wij helpen je graag!
Zwanenwoerd 1 a 8102 BE Raalte
Let op! “Ingang De Blekstraat”
06 48161070
info@humanitasraalte.nl

Stuur ons een emailCreated by